Ons goed doel!

Ons goed doel is een dierenasiel te Westerlo wat geen subsidies krijgt van de overheid. Hierdoor zijn zij volledig afhankelijk van giften.

Hieronder vind je de tekst die op hun website staat, ik kan hun werking zelf niet beter verwoorden...

 

" Dierenasiel Unco-Jerry Kempen v.z.w. geeft alle honden en katten op een diervriendelijke manier alles wat noodzakelijk is: medicatie, een chip, verzorging en een tijdelijke warme en knusse thuis. Wij streven als privé-asiel dat geen overheidssteun ontvangt en dat totaal afhankelijk is van privé-initiatieven en hulp met volle overtuiging een niet-euthanasiebeleid na. Gelukkig kunnen wij rekenen op de steun van onze vrijwilligers, opvanggezinnen, een aantal dierenartsen en sympathisanten.

Desondanks alle steun is de voedings- en onderhoudskost voor ons asiel zeer hoog en met momenten bijna onbetaalbaar.  Ook de uitbouw van ons asiel blijft continu in ontwikkeling. Daarom hebben wij alle steun ongelooflijk hard en broodnodig. "

 

De doelstellingen van Unco-Jerry:

• Opkomen voor de rechten van het dier.

• De strijd tegen mishandeling, verwaarlozing en het overkweken van dieren aangaan.

• Geen euthanasie voor een ouder en/of gezond dier toepassen.

• Dieren socialiseren en ze een nieuwe thuis bezorgen, ook oudjes.

• Verwaarloosde dieren opvangen.

• Tips en advies geven over uw huisdier.

 

Unco-Jerry, vanwaar die naam?

Unco-Jerry was de eerst bewust gekozen hond van voorzitster Maria, een Airedale Terriër. Ze koos zijn naam voor het opvangcentrum als eerbetoon aan hem - haar allerbeste vriend van wie ze zoveel liefde kreeg. Het logo is zijn beeltenis. Het is Jerry die naar de hemel kijkt, hopende op hulp voor zijn vrienden. Hond Unco-Jerry is intussen overleden. 

 

Ik hoop dat jullie door het lezen van deze tekst begrijpen waarom wij als Copa Team beslist hebben om net deze vzw op regelmatige basis te steunen.

Hieronder vind je ook hun website en hun facebookpagina voor meer info!